Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Obama mia! How can I resist you?

Eίχα πάρα πολλά να γράψω αυτήν την φορά, με πρώτο & καλύτερο ένα πρόβλημα που με κατατρύχει αυτήν τη βδομάδα & θα μου καταρρακώνει το ηθικό για κάμποσο καιρό ακόμα (μερικοί από σας ξέρετε τί εννοώ). Επειδή όμως αν το ομολογήσω δημοσίως θα γελάσει & το παρδαλό κατσίκι με την κατάντια μου, θα το κρατήσω για το επόμενο blog, όταν θα έχει φύγει το αρχικό σοκ & θα έχω ανακτήσει τη ψυχραιμία μου.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγαμε στο Harrisburg της Pennsylvania, από όπου κατάγεται ο σύζυγος. Και εκτός απ'το ότι επισκεφτήκαμε τα πεθερικά, πήγαμε επίσης γιατί ήταν οι προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος των Αμερικανών. Για όσους τυχόν δεν έχετε παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της χώρας, σας ενημερώνω ότι είναι σε εξέλιξη ο πιο αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ Hillary Clinton & Barack Obama, για το ποιός θα εκπροσωπήσει το Δημοκρατικό κόμμα στις Προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο. Αν & όλα δείχνουν ότι τελικά ο Obama θα λάβει το χρίσμα, η Hillary είναι σκυλί & δεν το βάζει κάτω. Δυστυχώς. Ποιός μπορεί να τα βάλει με μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση?

Ο Barack Obama έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο ρεύμα σε ολόκληρη την Αμερική. Έχει ξεκουνήσει από την απάθεια όλη την Αμερικανική νεολαία, η οποία, για πρώτη φορά μετά από καιρό, βλέπει στο πρόσωπό του έναν ιδεαλιστή. Μόνο στην Πενσυλβάνια, εμφανίστηκαν για να ψηφίσουν 200.000 νέοι εγγεγραμμένοι των Δημοκρατικών. Το Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Ομπάμα «επαναστατικό φαινόμενο». Και περιττό να αναφέρω ότι εδώ έχουν πέσει όλοι να τον φάνε, με πρώτη & καλύτερη την Klinton να βαστάζει τη σημαία.

Ο Obama έχει μια απίστευτη ιστορία ζωής, που από μόνη της αποτελεί εγγύηση ότι ο νέος Πρόδρος θα είναι είναι ένας πολίτης του κόσμου & όχι μόνο της Αμερικής. Ο πατέρας του γνώρισε τη μητέρα του, όταν ήρθε από την Κένυα να σπουδάσει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη. Χωρίσανε όταν ήταν ακόμη μικρός, επειδή ήταν υποχρεωμένος με το τέλος των σπουδών του να γυρίσει στη χώρα του. Η μητέρα του τότε φεύγει στην Ινδονησία & ο Obama, περνάει εκεί τα παιδικά του χρόνια, ζώντας κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αν διαβάστε την αυτοβιογραφία του (βλ. The dreams from my father), θα δείτε έναν άνθρωπο να ζει σαν νέος στην Αμερική των 70s & των 80s, με έντονες κοινωνικές & πνευματικές ανησυχίες & κυρίως με το βάρος του να μεγαλώνει σε μια κοινωνία Αμερικανών που δεν τον αφήνει να ξεχάσει το χρώμα του δέρματός του.

Αυτό όμως που δεν αφήνει την Washington & τους αντιπάλους του να ησυχάσουν είναι ότι θέλει να αλλάξει ολόκληρο το status quo της πολιτικής που ασκείται στην Αμερική τα τελευταία χρόνια. Ολόκληρη η εκστρατεία ασκείται στα κατώτερα στρώματα του λαού & μόνο εκεί. Αρνείται να λάβει επιχορηγήσεις από μεγάλες corporations, για να μη χρειαστεί να κληθεί να ξεπληρώσει κατά την Προεδρία του ό,τι τους οφείλει. Γι'αυτό & παίρνει χρήματα για την εκστρατεία του μόνο άπό τον απλό λαό, μέσα από την ιστοσελίδα του http://www.barackobama.com/index.php. Θέλει να σταματήσει την κυριαρχία του πετρελαίου & κηρύττει ότι το ενεργειακό πρόβλημα θα λυθεί μόνο με την επιχορήγηση της επιστήμης & την προώθηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ (η Hillary ψήφισε αρχικά υπέρ του πολέμου) & μην ξεχνάμε ότι είναι στο πλευρό μας για την υπόθεση των Σκοπίων, υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων & αν συνεχίσω να λέω κι άλλα θα βάλω τα κλάματα. Γιατί είναι και ωραίο παλικάρι, ο άτιμος.

Κι έτσι, επειδή είμαστε πολιτικοποιημένα όντα, αφού δεν μπορούσα να ψηφίσω, το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω είναι να προσφέρω την υπερπολύτιμη βοήθειά μου εθελοντικά στην εκστρατεία του. Επειδή όμως κανένας δεν τη δέχτηκε (ούτε και τσάμπα δε μου δίνουν δουλειά για να δουλέψω), το ακόμα πιο ελάχιστο πράγμα που μπορούσα να κάνω είναι να γραφτώ στα forum της σελίδας του Obama: "Greeks for Obama" & "Greek Americans for Obama Hellenic League". Ήταν μια ωραία λύση, γιατί έτσι είχα τουλάχιστον την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχω κι εγώ κάπως, βρε αδερφέ. Την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα και σ'εσάς & αυτός είναι ο λόγος που σας γράφω πέντε πράγματα για να ξεστραβωθείτε. Κι αν η σωτηρία αυτού του ρημαδο-πλανήτη δεν είναι από μόνη της επιχείρημα να ασχοληθείτε, σας έχω άλλο τρόπο να σας δελεάσω: Αν γραφείτε στο group "Greek Americans for Obama Hellenic League of America" θα έχετε την τιμή να λαμβάνετε καθημερινώς e-mails για την πορεία της εκστρατείας του Obama από την Υβέτ Jarvis αυτοπροσώπως. Και για όσους προσπαθούν να την ανασκαλεύσουν στη μνήμη τους, σας δίνω ένα hint:

Βερνίκι Madison! Oπως Αμερική!


Δεν υπάρχουν σχόλια: