Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

"Πρόβλημα με τους γείτονες, τί κάνω?"

Το σπίτι μας είναι στον δεύτερο όροφο ενός παλιού κτιρίου λίγο πιο έξω απ'την καρδιά της Αστόρια. Στο σπίτι είμαστε 4 ένοικοι. Και ένας πέμπτος, που βασικά είναι irish pub.

Ο από κάτω μας εκδιώχθη κακήν κακώς τον τελευταίο μήνα γιατί, όντας γέρος & ανήμπορος, οι 8 απ' τις 10 πληγές του Φαραώ είχαν πέσει πάνω του & σιγά σιγά επεκτείνονταν & στο υπόλοιπο κτίριο. Μέσα στη διαδικασία της επέκτασης του κακού έφτασαν & προς τα εμάς, & τους υπόλοιπους γείτονες, κάτι έντομα τα οποία κατά γενική ομολογία, σ'όλον τον υπόλοιπο τον κόσμο, έχουν εξαφανιστεί από τη δεκαετία του 60.

Εντούτοις, το καλό που προήλθε από αυτήν την ιστορία είναι ότι όλοι οι ένοικοι του κτιρίου γίναμε μια γροθιά εναντίον του γέρου, για να τον ξεφορτωθούμε & μόλις το πετύχαμε, αρχίσαμε να κουτσομπολεύουμε ο ένας τον άλλον. Μετά τη μεθοδευμένη εκδίωξή του μείναμε 3 ένοικοι (και η irish pub).


Το κουτσομπολιό με τους δύο άλλους γείτονές μας ήταν εύκολο, γιατί ανέκαθεν μισιούνταν θανάσιμα. Αρκεί ν'ανέφερες τυχαία το όνομα του ενός στον άλλον & άρχιζε φευγαλέα μα αβίαστα το δηλητήριο να πέφτει. Ο απέναντί μας είναι ένας σφύκτης, με μικροβιοφοβία & με χόμπι το πιάνο. Πολλά απογεύματα παίζει πιάνο, μετά το γυμναστήριο, & ενοχλεί την από κάτω. Η από κάτω είναι μια single mom, που ζει με το γιό της. Επειδή την ενοχλεί το πιάνο δεν είναι λίγες οι φορές που βάζει Madonna τέρμα για να ενοχλήσει το σφύκτη. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι αν βάλεις και τη μουσική της irish pub, η ενόχληση είναι πανταχού παρούσα, & γενικώς επικρατούσα στο κτίριο. Επίσης κάτι ζεστά καλοκαιρινά νωχελικά βράδια συντελεί σημαντικά στην ηχορρύπανση & το ότι η single mom, πού θα τη βρεις πού θα την χάσεις είναι κάτω στο bar & πίνει. Αυτό από μόνο του βέβαια δεν προκαλεί θόρυβο (στην κυριολεξία). Αλλά όμως σημαίνει ότι οι θαμώνες του bar την ξέρουν με το μικρό της όνομα & την αναζητούν ενίοτε μέσα στο πιοτί τους. Οπότε τα βράδια που δεν είναι η single mom στο bar να πίνει με τα παλικάρια, ξυπνάμε με 5 νοματέους να φωνάζουν το όνομά της κάτω από το παράθυρό μας.

Αντίστοιχη κόντρα έχει η single mom με τον σφύκτη & στο ζήτημα της θέρμανσης. Η μεν ισχυρίζεται ότι στο διαμέρισμά της κάνει απίστευτο κρύο όλο το χειμώνα, ότι έχει μικρό παιδί & δεν είναι δυνατόν να το αφήνει να κρυώνει. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ιδίας, ο σφύκτης από πάνω πηγαίνει & κατεβάζει συνέχεια το διακόπτη για να έχει κρύο, ώστε να κάνει περισσότερες καύσεις ο οργανισμός του. Αν κρίνω από τα μπράτσα του σφύκτη αυτό μου φαίνεται αληθοφανές. Παρόλα αυτά η single mom είναι ο πιο αναξιόπιστος άγγελος πληροφοριών.

Η υπόνοια μας είχε μπει αρχικά όταν γυρνούσε & έλεγε σε όλον τον κόσμο (της irish pub) ότι είναι Ιρλανδή, ενώ το επώνυμό της είναι αραβικό. Το τελικό όμως συμπέρασμα ότι είναι μυθομανής το βγάλαμε όταν η Shir-lι, που έχει τα laundry απέναντι, ρώτησε έντρομη τον husband ένα πρωινό αν ο γέρος του πρώτου ορόφου πέθανε. O Joel σοκαρίστηκε με τα νέα, γιατί απ' όσο ξέραμε, ο άνθρωπος απλά πήγε να μείνει με την κόρη του. Οπότε αποκατέστησε την αλήθεια & η Shir-li του εξήγησε από πού προήλθε η παραπληροφόρηση: Ήρθε η single mom να πλύνει τα ρούχα της, η Shir-li τη ρώτησε γιατί παίρνουν τα έπιπλα του γέρου από το διαμέρισμά του & αυτή της είπε επειδή ο γέρος πέθανε.


Πριν μερικές μέρες, γυρνώντας από το σούπερ μάρκετ συναντώ τη single mom έξω από το bar να καπνίζει. Πάω να κάνω ότι δεν τη βλέπω, γιατί είχα τις μαύρες μου & βαριόμουν να της μιλήσω, γιατί όταν αρχίζει να μιλάει επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα χωρίς σταματημό. Μάλλον επειδή είναι συνέχεια ντίρλα & δεν ξέρει τί λέει. "Hey honey!" μου λέει από μακριά & αναγκάζομαι να σταματήσω. Και με έχει εκεί να την ακούω να μου λέει ότι πήγε στη θάλασσα για μπάνιο, στην φοβερή παραλία του Long Island & πατίκωνε το δέρμα της, για να μου δείξει το μαύρισμα, που βασικά ήταν κάψιμο. Και να μου λέει "Πήγαινε κι εσύ καλή μου να πάρεις λίγο χρώμα! Ντροπή να είσαι από Ελλάδα και να είσαι έτσι ασπρουλιάρα". Και τότε της λέω ότι έχει δίκιο, αλλά ΕΓΩ σε ΤΕΤΟΙΑ παραλία ΕΔΩ, ΔΕΝ πηγαίνω! Και με κοιτάει με απορία:"No honey!You're wrong! Long Island is a wonderful beach! Blue waters! Like Greece! Yes, yes, like Greece! Crystal clear waters! So clean!(μιλάει κυρίως με συνδυασμούς λέξεων, δε φτιάχνει προτάσεις). So clean! You can't litter, because there are cops on the beach and if you throw something they give you a fine!"

Και σα σωστή Ελληνίδα θέλω να της πω "Άντε μωρή, είχες κι εσύ στο χωριό σου crystal blue waters". Αντ'αυτού, όμως, θα πάω στην παραλία αυτό το Σ/Κ. Θα βγάλω φωτογραφίες & θα τις βάλω να τις δείτε. Και θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι ο καθένας λέει ό,τι να'ναι. Κι εγώ έχω το δικαίωμα να πω ότι είναι τρελοί αυτοί οι Ιρλανδοί, που μένουν στην Αμερική & τους λένε Χουσεϊν.
Αν όλα πάνε καλά, μετακομίζουμε σε ένα μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: