Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Η Astoria και η χαρά της καλής ελληνίδας νοικοκυράς.


Δεκαπέντε λεπτά με χωρίζουν από τη Sesame Street και το Cookie Monster. Δεν είναι τυχαίο που το Cookie Monster μένει στην Astoria. Η απόσταση που σε χωρίζει από το Manhattan (ακολούθως: Νησί) είναι ευθέως ανάλογη με την ποσότητα που μπορείς να καταναλώνεις, για να είσαι κοινωνικά αποδεκτός. Αναρωτιέσαι αν πρέπει να αρχίσεις να παλεύεις με την ανορεξία ή απλά να κυληστείς σε εκείνα τα πράγματα που η λατρεμένη Κατερίνα Γώγου πολέμησε με σθένος επειδή απονεκρώνουν τις συνειδήσεις των γυναικών, δηλαδή το σουπερμάρκετ και την τηλεόραση. (Στη δικιά μου περίπτωση, επειδή δεν έχω τηλεόραση, το Greek-Movies. com κάνει την ίδια δουλειά).
Όσοι με ξέρουν, ξέρουν επίσης ότι μόνο το δεύτερο θα μπορούσα να κάνω.

"Prefered by 9 out of 10 cows"

Στο σούπερ μάρκετ πηγαίνω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τη ΜΕΡΑ που ήρθα. Έχω πάει για βόλτα σε όλα όσα βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Το σούπερμάρκετ στο Αμέρικα συγκεντρώνει και πουλάει (σε μερικά, 24/24ωρο και 7 μέρες τη βδομάδα) κάθε πιθανό προϊόν μιας σωστής γης της επαγγελίας: Μεξικάνικα λαχανικά (με ονόματα όπως lila yautia, baby yukon, butternut squash), τεράστια φύλλα αλόης και κάκτου, πόδια κοτόπουλου (όχι μπουτάκια, πόδια) και συσκευασμένο λίπος γουρουνιού. Η αποθέωση όμως δεν έρχεται με τα ντολμαδάκια Παλίρροια ούτε με το μέλι Αττική, αλλά με τη μοναδική σειρά προϊόντων του Paul Newman σε pop corn, λεμονάδες, salad dressings και steak sauce, όπου θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε τον Paul Newman σε look ταύρου-διαβόλου(!) http://www.newmansown.com/product_list.cfm?cat_id=5,
καουμπόη http://www.newmansown.com/product_detail.cfm?cat_id=1&prod_id=7, τώρα και σε άγαλμα του Καίσαρα http://www.newmansown.com/product_detail.cfm?cat_id=1&prod_id=2 . Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν οι Αμερικάνοι να το θεωρούν φυσιολογικό. Αλλά μετά την greeklish ατάκα του συζύγου μου "Καλά, is he out of his mind?", μάλλον δεν το θεωρούν ούτε αυτοί.

" Αν ήσουν καμιά κωλοπετσωμένη και έκανες και καμία.."

Οι κρύες νύχτες της άνοιξης που δεν έχει έρθει ακόμα, δεν μπορούν να έχουν τη θαλπωρή που τους αρμόζει χωρίς την εξαίσια συλλογή από ταινίες 1980-89 του Greek-Movies.com.
Παράδειγμα: "Ο τραγουδιστής και το κορίτσι του μπαρ" είναι ένα κοινωνικό δράμα που συγκλονίζει, καθώς αποδεικνύει ότι οι κοπέλες που δουλεύουν στα μπαρ (δηλαδή οι μπαρόβιες) αξίζει να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, απλά αυτό η κοινωνία δεν το ξέρει. Η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές και αγωνία, αφού ο Ζαφείρης Μελάς (!), έμπορος ναρκωτικών, επιστρέφει από τη φυλακή για να καταστρέψει τη ζωή της πρωταγωνίστριας, της οποίας τη ζωή είχε ήδη καταστρέψει αφού τη βίασε και την έβγαλε στο κλαρί (δηλαδή στα μπαρ). Αλλά είχε αυτό το δικαίωμα, αφού, ορφανή από μάνα και πατέρα, τη μάζεψε από το πάρκο που μόνο ανώμαλοι συχνάζουν. Η καρδιά του τραγουδιστή Γιάννη Φλωρινιώτη, όμως, είναι μεγάλη, θα τη βάλει στο τίμιο σπίτι του και θα την καθησυχάσει με τα εξής λόγια: "Έλα, φάε τώρα τα κρύα παϊδάκια σου. Αυτά μπορεί να συμβούν στον καθένα".
Πάω να δω τον Δράκουλα των Εξαρχείων: "Από τα Καρπάθια στα Εξάρχεια. Quelle decadence! "

Υπόσχομαι σύντομα να πάρω μια ζωή (=get a life) και να επανέλθω με θέματα επικαιρότητας & εντοπιότητας.